Hopp til innholdet

La oss gjøre sentrum til en magnet!

 

 

En bytur skal være mer enn en handletur. Min drøm er at alle sentrum i Norge skal være levende steder som er en opplevelse i seg selv å besøke. I denne bloggen vil jeg dele mine tanker og ideer om hvordan vi kan få til akkurat det.

 

“Takk for boka!”, sier venninna mi. Samtidig starter en film av minner i hodet mitt. Julegata er tent, det daler små, kalde snøfnugg, og idet jeg tar i døra til bokhandelen, snur jeg hodet og ser nedover gågata der nisseorkesteret tappert blåser fram juleslagere med froststive fingre og blå lepper.

 

Boka jeg kjøpte til venninna mi i julegave har fått sin egen historie i hodet mitt. Det er slike historier jeg drømmer om at alle byer i Norge skal skape. Etter en bytur skal du sitte igjen med mer enn det du har i posen. Å være i byen skal ha en verdi i seg selv.

 

Drømmen om byliv

 

Jeg brenner for levende og attraktive bysentra der folk trives og vil bruke tida si. Men for at drømmen min skal bli sann, må mange jobbe sammen og bidra.

 

I bloggen Bylivsutvikleren vil jeg dele ideer og inspirasjon og komme med mine tanker om hva som skal til for å få byliv. Hva betyr en benk plassert på riktig sted? Hvorfor bør vi kunne se inn gjennom butikkvinduene? Og hva kan belysning ha å si for byrommet?

 

Noen julegatebilder til inspirasjon

  • Carnaby street i London. Fint å se at de har valgt julegate-dekorasjoner som også fungerer i dagslys. Foto: Eileen Brandsegg

 

Følg meg gjerne!

 

Min formel for et godt byliv ser slik ut: attraksjonskraft x god tilgjengelighet = byliv.

 

Å skape denne attraksjonskraften handler mye om omsorg, omtanke og vertskap. Jeg ønsker å øke bevisstheten om hva som skal til for å få til dette.

 

Innimellom vil jeg invitere gjestebloggere som kanskje har litt andre perspektiver enn meg.

 

Abonner på bloggen min for å få ferske innlegg rett i innboksen din. Jeg blir også veldig glad hvis du kommer med innspill til tema i kommentarfeltet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *